Het ASIS Benelux Chapter en de Vereniging Beveiligingsprofessionals Nederland organiseren op donderdag 23 juni een gezamenlijk seminar in het Officierspaviljoen van legerplaats ’t Harde, Eperweg 149 in ’t Harde. Het thema is hybride dreigingen vanuit zowel het fysieke als het digitale domein. Hoe verhouden die zich tot elkaar, wat zijn de paralellen en waar zitten essentiële verschillen? De bijeenkomst start met een bezoek aan het Inlichtingenmuseum, waar de lunch zal plaatsvinden en wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Diverse sprekers zullen, zowel uit publiek als privaat perspectief, hun visie delen op het onderwerp:

Dr Peter BMJ Pijpers, Kolonel bij de Koninklijke Landmacht, Universitair Hoofddocent aan de Nederlandse Defensie Academie en onderzoeker bij het Amsterdam Centre for International Law aan de UvA. Zijn onderzoek is gericht op beïnvloedingsoperaties in cyberspace. 

Arno Reuser, van 1990-2013 bij de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) verantwoordelijk voor Open Source Intelligence (OSINT). Sinds 2008 heeft Arno zijn eigen bedrijf (Reuser's Information Services) waarmee hij zijn passie voor OSINT deelt.

 

Het programma:

12:30 uur        Ontvangst met lunch bij Inlichtingen museum
13.15 uur        Verplaatsing naar officiersmess
13.30 uur        Opening
13.35 uur        1e spreker
14.35 uur        2e spreker
15.35 uur        Pauze
16:00 uur        3e spreker
17:00 uur        Einde plenaire programma en start borrel
17.45 uur        Einde borrel

 

De unieke locatie biedt slechts ruimte aan een beperkt aantal deelnemers. Mocht het aantal aanmeldingen deze capaciteit overschrijden, dan zal de organisatie uit de aanmeldingen een zo evenwichtig mogelijke selectie maken. Om toegang tot de kazerne te krijgen is legitimatie verplicht.


« back