Kim Covent werkt als adviseur en klantencoördinator bij de Lokale Politie van Gent en heeft intussen 12 jaar ervaring op het gebied van communicatie en beleid. 

Ze combineerde haar achtergrond in Onderwijs en Journalistiek tot een opleidingspakket waarin ze cursussen geeft over observatietechnieken, non-verbale communicatie, theory of mind, empathie, ingebed in een geïntegreerde benadering van gamification en introspectie.  Samen met haar collega hoofdcommissaris Frederik Van Belle stond ze aan de wieg van 'Behind Enemy Minds', een veiligheidsproject over predictive profiling en behaviour detection. Dit project evolueerde naar een breder programma dat afstand neemt van profilering en gedragsherkenning, en daarentegen de nadruk legt op kennis over het criminele perspectief en de mogelijke situationele criminaliteitspreventie die uit dit inzicht kan gewonnen worden. 

Haar kennis en netwerk wordt het vaakst toegepast op (museale) sitebeveiliging. Zo zet ze 'Behind Enemy Minds' vooral in voor de museumsector en de beveiliging van cultureel erfgoed in samenwerking met andere politiediensten en het Vlaamse niveau. Sinds 2020 is ze nauw betrokken bij het opstellen van het Barrièremodel Kunstroof. 

We zien je graag op donderdag 2 december 2021 van 16:00 tot 17:30 online


« back